Om mig

Jag, min man och våra tollare Hunter och Scout bor i Måttsund, utanför Luleå, där vi även har hunddagiset. Vi har haft ytterligare 2 tollare men tyvärr finns de inte hos oss längre.

Med mina tidigare hundar Gibbson och Phoenix har jag testat det mesta bl a lydnad, rallylydnad, spår, viltspår, specialsök, freestyle, tolling, nosework mm och med Gibbson har jag tävlat med i agility, som är bland det roligaste inom hundvärlden. På äldre dagar hann Jag och Gibbsom även med att tävla i Nosework där vi tog oss upp till klass 2. Med Hunter och Scout har jag mest kört Nosework, men nu har vi även dragit igång med lite jakt och spår.


2008 påbörjade jag två utbildningar på Sunderbyfolkhögskola; Hundskötare (klar 2009) och Hundsjukvård (klar 2010). 2013 läste jag till Hundinstruktör via Hundstyrkan och därefter fortsatte jag direkt med Problemhundsutredare/ hundcoach. Detta blev jag klar med i mars 2014. Mellan november och maj 2013-14 har jag även praktiserat på hunddagis/pensionat för att få mer raskunskap, vilket har hjälp mig mycket. Under 2015 har jag gått en Canis klickertränarutbildning som verkligen utmanat mig i min hundträning, klicker är ett verktyg jag kommer att använda mig mer och mer av i fortsättningen. Januari 2018 blev jag färdig Nosework instruktör och doftprovsdomare. Nosework har jag kört sedan 2014 och det är något jag satsat mycket på det senaste året, tävlat en hel del och går själv massa kurser i det. Det känns som en sport som man inte kan få för mycket av. 


Jag söker konstant efter nya aktiviteter och älskar att gå kurser och utbilda mig, så detta kommer jag även att fortsätta med för att kunna utvecklas, och de bästa lärarna är just hundarna jag jobbar med. De har redan lärt mig så mycket och på den fronten kan man aldrig lära sig för mycket. Både hundarna och ägarna utmanar mig hela tiden att testa mina gränser och att våga chansa och ta för mig, och jag känner att jag växer i mina möten med dem.